De Studio

Op een beeldschone plek, aan de rand van het dorp Pefki hebben wij een prachtige studio voor u beschikbaar. Een plek met veel privacy.  Pefki is een klein, authentiek Grieks bergdorpje, in het zuidoosten van een ongerept en natuurlijk Kreta.

Deze plek is uitermate geschikt voor de rustzoeker en wandelaar.

Wandelen en Luieren

Vanuit Pefki kunt prachtige korte en lange wandelingen maken, door diverse landschappen. De Pefki kloof, waar u vanaf uw terras op uitkijkt, is één van de hoogtepunten in de buurt.

Vanaf uw terras heeft u een prachtig uitzicht op de olijfbomen en de cipressen in de vallei en aan de andere kant een schitterend uitzicht op de bergen en het dorp.

U loopt vanaf uw terras zo de olijfboomgaard in, waar u lekker op een bankje in de zon of in de schaduw onder een boom kunt gaan zitten.

In de verte ziet u de Lybische zee, waar u in 10 minuten naartoe rijdt.

Aan deze kust vindt u prachtige baaien en stranden waar het nog steeds rustig is.

‘s Avonds hoort u kikkerconcerten vanuit de vallei. Ook vogels zijn hier in overvloed. Er vliegen veel valken en arenden en ‘s nachts laat de uil zich horen. Ook kunt u regelmatig gieren boven u zien zweven. De geur van allerlei kruiden ervaart u nog meer als u gaat wandelen.

De studio

Deze studio is voor maximaal twee personen en bestaat uit een woon- slaapkamer met zitje.

De keuken is volledig ingericht met veel kastruimte. Verder is er een ruime douche- toiletruimte. De douche is groot en is met twee douchekoppen uitgevoerd.

Er zijn twee één persoonsbedden die zó geconstrueerd zijn dat ze tot een volwaardig twee persoonsbed gemaakt kunnen worden. (De matrassen sluiten daardoor precies aan).

Deze studio heeft eveneens de dikke muren en brede vensters die voor extra koelte zorgen in de zomer. De ramen en deur zijn voorzien van horgaas. In het geval dat het toch te warm voor u  is, kunt u gebruik maken van de airconditioning.

Door de diverse hoogteverschillen rondom het terras, is het voor kleine kinderen en minder validen minder geschikt. De studio is gelegen onder ons stenen huis.

In Pefki

Pefki heeft geen winkels, wel een kafenión (café) waar u ook kunt eten, en een zeer romantische taverne (de Piperiá) waar u heerlijk kunt eten onder de grote peperboom, met uitzicht op het dorp en de vallei.

 

De benodigde boodschappen kunt u doen aan de kustweg in dorpjes als Makrígialos en Koutsourás of grotere plaatsen als Sitía of Irápetra.

Wel is het zo dat op de meeste dagen de bakker in het dorp komt, en 1 keer per week de kaasboer en de groentewagen.

Handig om te weten

Wij kunnen voor u voordelig een auto reserveren. In verband met de grote afstanden is het noodzakelijk om over een auto te beschikken. Ook is de auto nodig om van het vliegveld de studio te bereiken.

Linnengoed wordt twee maal per week verschoond. U kunt zelf voor uw strandlakens zorgen.